KSS zvanično potvrdio: Velika promena u srpskoj košarci!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

rečeno-učinjeno

KSS zvanično potvrdio: Velika promena u srpskoj košarci!

Radikalan potez novog rukovodstva

Objavljeno: 17:15h

Ono što je najavio predsednik KSS-a Nebojša Čović, u ponedeljak je i zvanično potvrđeno na sednici Upravnog odbora.

Kao jedna od najvažnijih odluka, na predlog predsednika KSS Nebojše Čovića, ukinuto je košarkaško državljanstvo.

To znači da će svaki mladi košarkaš i košarkašica iz regiona, koji imaju srpsko državljanstvo, bez obzira na mesto rođenja – moći da igraju u srpskim klubovima kao domaći igrači! Ova odluka treba da se konvalidira na Skupštini KSS.

Na sednici su usvojeni Zapisnici sa 62, 63. i 64. sednice Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije. Usvojene su izmene i dopune Pravilnika o radu KSS i doneta odluka o davanju saglasnosti za vanrednu reviziju poslovanja KSS.

Dejan Đokić je imenovan za stručnog saradnika za mušku košarku za region Beograd.

Doneta je odluka o kupovini aparata za fizikalnu terapiju, kao i odluka o formiranju Izborne komisije za sprovođenje procedure kandidovanja i izbora za članove organa KSS za period 2024-2028 i imenovanje njenih članova. Takođe su donete odluke o pokriću troškova službenih lica (sudija i delegata) za utakmice Juniorske lige Srbije, Kadetske lige Srbije i Ženske kadetske lige Srbije, kao i za Finalne turnire Kvalitetnih liga KSS I RKS u sezoni 2024/2025 i o isplati donacije regionalnim košarkaškim savezima, kao i odluka o prioritetnom suđenju.

UO KSS
UO KSSfoto: KSS

Utvrđen je Predlog izmena i dopuna Registracionog pravilnika KSSi usvojena Uputstva za postupanje sudija i delegata na košarkaškim utakmicama. Jasmina Juras je imenovana za nacionalnog FIBA instruktora umesto Dragana Neškovića, a Boris Žnidarec za predsednika Komisije za takmičenje KSS umesto Branka Lozanova.

Usvojene su molbe košarkaških klubova za članstvo u KSS. Predsednik KSS dr Nebojša Čović je imenovan za člana Izvršnog odbora OKS u ime KSS, umesto razrešenog Predraga Danilovića.

Potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić imenovan je za člana Programske komisije OKS umesto Dragana Tarlaća.

Doneta je odluka o imenovanju komesara MK takmičenja RKS JS, a generalni sekretar KSS Zlatko Bolić podneo je izveštaj o aktivnostima između dve sednice UO KSS.

Bonus video:

00:06

Svetislav Pešić ispred hotela Kraun plaza

(Espreso sport/KSS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.